Sosyal Medya

Güncel

AK Parti’de kongre günü: Binali Yıldırım Genel Başkanlığı devralacak

AK Parti, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ardından 3. genel başkanını bugün yapılacak olağanüstü kongrede seçecek.



VatandaÅŸlar, AK Parti 2. OlaÄŸanüstü Büyük Kongresi'nin yapılacağı Ankara Arena SporSalonu'nu doldurdu.

BÄ°NALÄ° YILDIRIM SALONA GELDÄ°

AK Parti 2. OlaÄŸanüstü Büyük Kongresi'nde tek genel baÅŸkan adayı olan Binali Yıldırım salona geldi. Büyük bir coÅŸku ile karşılanan Yıldırım'la delegeler ve partliler fotoÄŸraf çektirmek için adeta birbirleriyle yarıştılar.

AK Parti, 2. OlaÄŸanüstü Büyük Kongresi'nde Binali Yıldırım, genel baÅŸkanlık için tek aday olacak. Kongrede Merkez Karar Yönetim Kurulu da seçilecek. DavutoÄŸlu, kongrede son kez ‘Genel BaÅŸkan ve BaÅŸbakan' sıfatıyla konuÅŸarak veda edecek. DavutoÄŸlu'nun görevden ayrılma kararını açıklamasındaki gibi görevde bulunduÄŸu dönemde yaptıklarını anlatması ve birlik mesajı vermesi bekleniyor. 


6 BİN KİŞİ DAVETLİ

Kongrede, CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan, genel baÅŸkan adayı Binali Yıldırım ve DavutoÄŸlu'nun hayatı kısa filmlerle anlatılacak. 6 bin kiÅŸinin davet edildiÄŸi kongreye, TOBB, Okçular Vakfı, TÃœRGEV, Alevi ve Roman derneklerinin temsilcilerinin de katılması bekleniyor. 2015 yılında yapılan ve DavutoÄŸlu'nun tek aday olduÄŸu kongreye, yurtdışından da çok sayıda devlet baÅŸkanı ve siyasetçi davet edilmiÅŸti. Bu yıl ise yabancı devlet baÅŸkanları kongreye davet edilmedi. AK Parti, kongreye, Mısır, BangladeÅŸ, Rusya'nın büyükelçilerinin yanı sıra ‘7 Haziran ve 1 Kasım seçim süreçleri ile terörle mücadele konusunda ortaya koyduÄŸu tavır' gerekçesiyle HDP'yi davet etmedi. Kongre nedeniyle Ankara'da birçok yol gün boyu ulaşıma kapatılacak. Kongrenin yapılacağı Arena Salonu'nun etrafı ve çevresinde geniÅŸ güvenlik önlemleri alınacak. Salona giremeyenler için çadırlar kuruluyor. 

SLOGAN: KUTLU YÜRÜYÜŞE DEVAM

AK Parti'nin genel baÅŸkanları CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ve BaÅŸbakan DavutoÄŸlu ile 3. Genel BaÅŸkan adayı Yıldırım'ın fotoÄŸrafları da kongre salonuna asıldı. Kongrenin ana teması ‘Kutlu Yürüyüşe Devam' mesajı olacak. Yıldırım'ın konuÅŸmasında yeni yol haritası, vaatler ve yeni reformlara iliÅŸkin açıklamalar yapacağı bildirildi. 

Yıldırım, hükümeti kurmakla görevlendirilmesinin ardından perşembe günü MGK toplantısında Başbakan olarak görev alacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.